Ez a Rakott Csirke Cordon Bleu tökéletes könnyű étel azok számára, akik szeretik a csirke és sonka kombinációját, rengeteg sajttal és krémességgel a klasszikus Cordon bleu receptben! Ezt az ételt könnyű elkészíteni, és az egész család slágere lesz!
Ha családbarátabb, könnyen elkészíthető és mindenki által kedvelt rakott ételt keresel!
Rakott Csirke Cordon Bleu
Ez a Cordon bleu könnyű, bolondbiztos étel, amelyet még a legválogatósabb evők is élvezni fognak! Olyan egyszerű összetevőkből készül, mint a csirke, sonka és sajt tejszínes szószban. A gyerekektől a felnőttekig mindenki megőrül majd ennek az ellenállhatatlan ételnek az ízéért és állagáért!
Ízletes csirke sonkával, svájci sajttal, csodálatos citromkrémmártással és vajas panko zsemlemorzsával kerül a tetejére. Süssük aranybarnára, hogy kiadós, kielégítő ételt kapjunk, amely tökéletes a zsúfolt hétköznapokra. Akár egy nappal előre összeállíthatod a rakott ételt!
Szükséges összetevők
Ez a Cordon bleu recept sok konyhai alapanyagot használ egy ínycsiklandó, csodálatos vacsorához! Remek recept a maradék felaprított csirke és sonka felhasználására, ha van.
Csirkemell: A csirke nagyszerű, mert kényelmes és sok extra ízt ad hozzá. Sonka: A Deli sonka nagyon praktikus, de ha van maradék főtt sonka, az is remekül működik! Sajt: A Cordon bleu receptjeiben használt hagyományos sajtfajta a svájci sajt, de a gouda vagy a provolone is finom lenne. Olyan krémes sajtot szeretne, amely szép és olvadó lesz. Vaj: Keverjük össze a zsemlemorzsával és a fűszerekkel, hogy a feltét aranybarnára süljön. Zsemlemorzsa: Pankó morzsát használunk a finom ropogósság érdekében. Fűszerezés: Az olasz fűszerezés és a só extra ízt ad a zsemlemorzsa feltétnek.
Citromos krémszósz
Vaj: A sózatlan vaj ízletessé és gazdaggá teszi a tejszínmártást. Liszt: A cordon bleu rakott csirke szósz sűrítésére. Húsleves: Használjon alacsony nátriumtartalmú, jó minőségű csirkehúslevest a citromkrémes szósz íze és állaga érdekében. Tej és tejszín: Ez a kombináció hihetetlenül krémessé és simává varázsolja a szószt. Dijoni mustár: enyhe csípős ízért. Sajt: A szószt reszelt parmezán sajt és reszelt svájci sajt keverékével fejezzük be. Citromlé: Csodálatos friss, citromos ízt ad. Só és bors: ízlés szerint!
Hogyan készítsünk Cordon Bleu rakottot
Számos lépést kell követni ennek a rakottnak az elkészítésekor, de mindegyik nagyon egyszerű és egyértelmű. Miután elkészítetted a Cordon bleu öntetet és a szószt, csak rakja össze az összes réteget egy serpenyőben, és süsse meg! Így áll mindez össze:
Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180 celsius fokra, és permetezzen be egy 3 literes sütőedényt tepsipermettel.
Add hozzá a húst: A serpenyő alján terítsd el a feldarabolt csirkét. A sonkát egyenletesen szórjuk a csirkére.
A feltét elkészítése: Egy kis tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a pankót, az olasz fűszereket és a sót. MAjd tegyük félre.
A szósz készítése: Készítsd el a citromkrémmártást úgy, hogy egy közepes serpenyőben, közepes lángon megolvasztjod a vajat. Ha felolvadt, adjuk hozzá a lisztet és keverjük össze. Folytasd a habverést, amíg a keverék illatos lesz, és a bugyborékolás el nem múlik, körülbelül 2 percig.
Készítsd el a szószt: Lassan keverd hozzá a húslevest, a tejet, a tejszínt és a dijont. Habverővel simára és besűrűsödásig, ami csak egy-két percig tarthat.
Lassan belekeverjük a sajtot, miközben teljesen felolvad. Belekeverjük a citromlevet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Összeállítás és kisütés: A szószt egyenletesen ráöntjük a csirkére és a sonkára, majd megszórjuk a reszelt svájci sajttal. A tetejét megkenjük a panko keverékkel, és 30-35 percig sütjük, amíg a rakott bugyog és a zsemlemorzsa aranybarna nem lesz. A Cordon bleu rakott tetejére rakunk vágott petrezselyemet
Tippek és variációk
Íme néhány hasznos tipp és módja annak, hogy ezt az ételt saját magad készítsd! Ez a Chicken Cordon Bleu rakott nagyon finom, tudom, hogy a családod meg fog őrülni érte.
Különböző csirke: Rotisserie csirke szerepel a receptkártyán, de bármilyen főtt, kicsontozott csirkét használhatsz. Ez lehet egy másik receptből megmaradt csirke, fagyasztott főtt csirke, konzerv, vagy olyan, amit csak ehhez a recepthez készítettél el! Használd azt, ami kéznél van.
A sonka típusa: Bár a kockás sonka nagyszerű textúrát ad hozzá, bármilyen sonka megteszi. Használj feldarabolt deli sonkát, kockára vágott sonkát, maradék sült sonkát… csak ügyelj arra, hogy bármilyen sonkát is használsz, azt falatnyi darabokra vágd.
Ne ijedjen meg, ha a panko nem barnul nagyon mélyen! Megbarníthatod, ha a sütőt egy-két percig grillre kapcsolod, de nagyon figyeld, nehogy megégjen.
Gyorsítsd fel a sűrítést: A szósz elkészítésekor a folyadékok előmelegítésével felgyorsíthatod a sűrűsödést.
Előkészítés, tárolás
A Cordon bleu rakott remek előre elkészíthető étel! A szószt legfeljebb 3 nappal korábban elkészítheted és hűtőszekrényben tárolhatod légmentesen záródó edényben, amíg készen nem áll a rakott étel összeállítására.
Az egész tepsit előző nap is összeállíthatod, letakarva hűtőben tárolhatod.
Tárold a maradékot légmentesen záródó tárolóedényben a hűtőszekrényben legfeljebb 4 napig.
Fagyasztóban: A fagyasztáshoz helyezd át a maradékot egy légmentesen záródó, fagyasztható tárolóedénybe, és fagyaszd le akár 3 hónapig. Felmelegítés előtt hagyjuk egy éjszakán át a hűtőben felengedni.
Újramelegítés: Melegítsd a maradék Cordon bleu serpenyőt a sütőben 180 celsius fokon 10-15 percig, amíg a rakott el nem éri a 70-80 celsius fokot. Kisebb adagokat a mikrohullámú sütőben is felmelegíthete.
További finom rakott receptek
A rakott ételek a kedvenc ételeink közé tartoznak! Könnyen elkészíthetők, ízletesek és nagyon megnyugtatóak! A családom összes kedvencéhez tekintse meg a rakott ételek teljes listáját!
Rögzítse ezt most, hogy később megtalálja
Tűzd ki
Melegítse elő a sütőt 350 Fahrenheit-fokra, és permetezzen be egy 3 literes sütőedényt serpenyős spray-vel.
A serpenyő aljára terítjük a feldarabolt csirkét. A sonkát egyenletesen szórjuk a csirkére.
Egy kis tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a pankot, az olasz fűszereket és a sót. Félretesz, mellőz.
Készítsük el a citromkrémmártást úgy, hogy a vajat egy közepes serpenyőben, közepes lángon megolvasztjuk. Ha felolvadt, adjuk hozzá a lisztet és keverjük össze. Folytassa a habverést, amíg a keverék diós és illatos lesz, és a bugyborékolás el nem múlik, körülbelül 2 percig.
Lassan keverjük hozzá a húslevest, a tejet, a tejszínt és a dijont. Habverővel simára és sűrűre keverjük, körülbelül 3-4 percig. Lassan belekeverjük a sajtot, miközben teljesen felolvad. Belekeverjük a citromlevet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A szószt egyenletesen ráöntjük a csirkére és a sonkára, és a tetejére tesszük a reszelt svájci sajtot. A tetejét megkenjük a panko keverékkel, és 30-35 percig sütjük, amíg a rakott bugyog és a zsemlemorzsa aranybarna nem lesz. Tetejét apróra vágott petrezselyemmel és hollandiával tehetjük meg.
Szolgáló: 1szolgálóKalória: 572kcalSzénhidrátok: 20gFehérje: 24gZsír: 44gTelített zsír: 25gTöbbszörösen telítetlen zsírok: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTranszzsír: 1gKoleszterin: 132mgNátrium: 1139mgKálium: 310mgRost: 1gCukor: 5gA-vitamin: 1241IUC vitamin: 5mgKalcium: 468mgVas: 2mg
A tápértékre vonatkozó információkat a rendszer automatikusan kiszámítja, ezért csak közelítésként használható.