A kezdeti fázisban laboratóriumi feltételek mellett kifejlesztett hús előállításából „csirkenuggeteket” terveznek gyártani.
A fogyasztói igény a hagyományos húsok helyettesítői iránt egyre nő, mivel az emberek egyre inkább figyelnek egészségükre, az állatok jólétére és a környezetvédelemre. Ez a trend megfigyelhető Szingapúrban is, ahol az Élelmiszerbiztonsági Hatóság (SFA) nemrég adott zöld utat az Eat Just nevű, San Francisco-i székhelyű startup vállalkozás „tiszta” húsának forgalmazására. Ez a hús állatok feláldozása nélkül készül, miután az SFA szakmai csoportja felülvizsgálta a termék gyártási és tesztelési folyamatait.
Ez a vállalat – ellentétben a növényi alapú húsokkal, amelyek már jelen vannak az Amerikai Egyesült Államok számos szupermarketjében és éttermében – állati szövetekből állít elő húst laboratóriumi környezetben. Fontos kiemelni, hogy ez az eljárás antibiotikumok használata nélkül zajlik. Az alternatív húsok piaca a következő tíz évben elérheti a 140 milliárd dollárt (körülbelül 41 ezer milliárd forintot), amely a világ húsiparának körülbelül 10%-át teszi ki. A vállalatok többsége az ilyen típusú húsok környezetre gyakorolt pozitív hatásait emeli ki, bár egyes tudósok szerint bizonyos esetekben ezek az alternatívák több kárt okozhatnak a klímaváltozás szempontjából.
Még nincs pontos információ arról, hogy mikor lesznek ezek a termékek kaphatók a kiskereskedelmi üzletekben és az éttermekben.